Senin, 27 April 2015

Spanish Tortilla



Originated from 1817 (Pamplona and Navarra); simple meal existing from potatoes and eggs (later, richer versions included vegetables and sausages). One of most famous dishes of Spain.

Ingredients:
2-3 tbs olive oil
1 onion, diced
1/2 tsp oregano
1-2 garlic cloves, crushed
5-6 potatoes, sliced (600 g +)
cumin (optional), pinch
1 Chorizo sausage  or bacon, sliced
5-6 eggs, beaten
salt and pepper

Method:
Preheat oven to 190*C. Heat oil in a heavy pan, saute onion and garlic. Add chorizo, potato and seasoning. Mix gently, then pour beaten eggs over the mixture. Bake in oven for 20+minutes, or until potatoes soft and golden brown.



Španska Tortilja

Potice iz 1817 (Pamplona i Navarra); jednostavni obrok od krompira i jaja (kasnije, bogatije verzije ukljucuju dodatak povrca i mesnatih proizvoda). Jedno od najpoznatijih jela Spanije.

Potrebno:
2-3 K maslinovog ulja
1 crveni luk, sjeckan
1/2 k origana
1-2 cena bijelog luka, protisnut
5-6 krompira (600gr +), isjecenog
kim, opciono - prstohvat
1 chorizo kobasica (moze Kranjska ili mesnata slanina), izrezana
5-6 jaja, umucenih
so i biber

Nacin:
Ukljucite rernu na 190*C. Zagrijte ulje u tavi sa tezim dnom, prorzite luk. Dodajte krompir i kobasicu, zajedno sa zacinima. Promijesajte njezno. Zalijte sa umucenim jajima i smjestite u rernu na 20+minuta, ili dok krompir ne omeksa i ne postane zlatno-zut na povrsini.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar